Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
 • Lorem ipsum

Graniet - Nero assoluto - Impala - Steel grey - OP MAAT - Voordelig online!

Graniet op maat kopen doet u - eenvoudig & voordelig online - bij COMPOSIETvakman.be; de online natuursteen specialist! Met een topcollectie van graniet voor binnen & buiten is de kans groot dat u bij ons slaagt voor een passend graniet maatwerk product! Een graniet vensterbank, graniet dorpel, graniet plint & graniet (meubel/werk-)blad - van nero assoluto, impala, of steel grey graniet - voor binnen bestelt u bij ons direct online. Speciaal voor buiten vindt u bij ons een gerichte collectie gezoet & gevlamd nero assoluto graniet. Ideaal geschikt voor een bijzondere & stijlvolle (zwarte!) graniet deurdorpel, graniet raamdorpel, graniet muurafdekker, graniet paaldeksel & graniet gevelplint. Altijd een uniek product van graniet - speciaal voor u op maat vervaardigd - uit eigen zagerij bij COMPOSIETvakman.be!

Blad impala graniet - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Blad impala graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad impala graniet - Gevlamd - 2 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gevlamd - 2 cm dik - OP MAAT
Blad steel grey graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad steel grey graniet - Leather - 2 cm dik - OP MAAT
Blad impala graniet - Gezoet - 3 cm dik - OP MAAT
Blad impala graniet - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Blad impala graniet - Gevlamd - 3 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gezoet - 3 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Blad nero assoluto graniet - Gevlamd - 3 cm dik - OP MAAT
Dorpel impala graniet - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel impala graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel impala graniet - Gevlamd - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel nero assoluto graniet - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel nero assoluto graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel nero assoluto graniet - Gevlamd - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel steel grey graniet - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel steel grey graniet - Leather - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel impala graniet - Gezoet - 3 cm dik - OP MAAT
Dorpel impala graniet - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT

Meer informatie over graniet.

Graniet staat bekend om haar enorme hardheid in combinatie met de mooie donkere kleur & prachtige korrelige tekeningen. Graniet is een oersterke natuursteen soort en is extreem duurzaam, krasbestendig, hittebestendig, zuurbestendig en stoot- en slijtvast, dus ook erg onderhoudsvriendelijk. Dit is ook de reden dat graniet enorm populair is voor bijv. keukenbladen, waarbij actieve belasting & dagelijks gebruik geen enkel probleem zijn. Graniet wordt - voor binnen - daarnaast veelvuldig toegepast als vensterbank, dorpel, plint & werkblad. En haar oersterke karakter maakt graniet ook uitermate geschikt voor buitengebruik. Bij COMPOSIETvakman.be vindt u een gerichte collectie 'graniet voor buiten' van nero assoluto (absolute black) graniet. 

Graniet is een stollingsgesteente / dieptegesteente en bestaat voornamelijk uit drie mineralen; veldspaten, mica’s en kwarts, waarbij kwarts met ongeveer 50% het primaire bestandsdeel van graniet betreft. Graniet wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Door de langzame afkoeling hebben de mineralen de tijd gekregen hebben om kristallen te vormen. De naam graniet komt van het Latijnse Granus, dat staat voor korrel, en verwijst naar het korrelige uiterlijk van graniet. Graniet combineert topkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid & een stijlvolle look.

Nero assoluto graniet.

Nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwarte graniet genoemd - is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte!) kleurtint. Nero / black assoluto graniet is een zeer 'toegankelijke' granietsoort en is dan ook de meest populaire 'interieur granietsoort' in Duitsland. Nero assoluto wordt ook wel eens de 'klassieker' onder de granietsoorten genoemd en wordt gewonnen in zowel India als Afrika, vandaar ook de term 'African black graniet'. Het oppervlakte van nero assoluto graniet kan op diverse wijzen 'bewerk' worden, waarbij met name gekozen wordt voor gezoet (mat), gepolijst (hoogglans), of gevlamd / gebrand / anticato (ruw) absolute black graniet.

Daarnaast is nero assoluto graniet een primaire materiaalsoort binnen onze 'collectie voor buiten'. 
Bent u op zoek naar een raamdorpel, buitendorpel, gevelbekleding, en/of paal & muurafdekking voor buiten in de kleur zwart (nu enorm populair natuurlijk!) en wilt u echt een statement maken met uw , dan is een nero assoluto een bijzondere optie. Met de homogene structuur en een donkere (zwarte) kleurtint een prachtige optie. In het geval van buitengebruik adviseren wij gezoet of gevlamd / gebrand graniet. Wilt u - ook buiten - een stijlvol accent met een luxe uitstraling toevoegen, dan is graniet zeker het overwegen waard!

Impala (africa rustenberg) graniet

Impala graniet is een prachtige granietsoort met een homogene structuur die bestaat uit grijze en zwarte spikkels. Impala graniet is afkomstig Zuid Afrika, vandaar ook dat impala graniet vaak Rustenburg graniet en Africa Impala genoemd worden. Daarnaast worden vaak de termen Nero / Black en Grey gebruikt in combinatie met Impala graniet. Impala graniet is dan ook een prachtige levendige antracietkleurige granietsoort die erg populair is als 'interieur granietsoort' in Duitsland. Het oppervlakte van Impala graniet kan op diverse wijzen 'bewerk' worden, waarbij met name gekozen wordt voor gezoet (mat), gepolijst (hoogglans), of gevlamd / gebrand / anticato (ruw) impala graniet.

Steel grey graniet.

Steel grey graniet is een prachtige elegante granietsoort met (donker)grijze kleur. De basiskleur van steel grey graniet is (donker) grijs met daarin een "vlokkenpatroon" van diverse grijstinten. De zachte vlokkenstructuur van steel grey graniet zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar over het algemeen is steel grey graniet rustig en ingetogen. Deze 'subtiele graniet soort" zorgt ervoor dat steel grey graniet breed toepasbaar is en ook erg populair als 'interieur granietsoort' in Duitsland. Het oppervlakte van Steel grey graniet kan op diverse wijzen 'bewerk' worden, waarbij met name gekozen wordt voor gepolijst (hoogglans), of leather (leder look) steel grey graniet.

Tips voor onderhoud & reiniging graniet. 

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van de materiaalsoort graniet: Graniet is onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen warmte (over het algemeen), vocht / vloeistoffen, krassen & vlekken. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op het voorkomen van schade / vlekken en het reinigen van graniet:

 • Voor het dagelijkse onderhoud van graniet kunt u groene zeep gebruiken. Vul een emmer met lauwwarm water, voeg een kleine hoeveelheid groene zeep toe en gebruik een zachte (microvezel)doek of spons. Neem na het schoonmaken het oppervlak af met een vochtige doek.
 • Voor hardnekkige vlekken: Smeer het oppervlak in met een sopje groene zeep en laat dit een nacht intrekken. De volgende dag alle zeepresten verwijderen met warm water en het oppervlak goed droog maken. Eventueel kan het granieten oppervlak met lijnzaadolie ingewreven worden om de glans terug te brengen.
 • Als extra bescherming kunt u er ook voor kiezen het oppervlak jaarlijks te behandelen met impregneermiddel HMK S234 (Vlekstop -Top Effect-).
 • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het graniet te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
 • Graniet is geschikt voor binnen & buiten, al adviseren wij voor buiten geen gepolijste afwerking.