Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Gevelplint blauwe steen - Arduin gevelbekleding plinten / platen (voor buiten) - Belgisch blauwsteen / hardsteen

Blauwe steen / arduin gevelplinten - van topkwaliteit Belgisch blauwsteen uit Henegouwen - bestelt u eenvoudig & voordelig online bij COMPOSIETvakman.be. Wanneer u op zoek bent een stijlvolle natuursteen gevelbekleding is het mooie Belgisch blauwe steen een prachtige optie. Een blauwe steen gevelbekleding combineert sfeervol met stijlvol & voorziet uw gevel van een bijzonder accent. Gaat u voor de stabiliteit van geschuurd arduin, de klassieke look van (licht / blauw) gezoet arduin, of voor stijlvol donker gezoet arduin? Wat uw keuze ook wordt, bij COMPOSIETvakman.be bestelt u topkwaliteit blauwe steen gevelbekleding (gevelplaten) - in de door u gewenste afmetingen - eenvoudig online & altijd voor de beste prijs. Houdt - in het geval van de gezoete gevelplinten van Belgisch hardsteen - wel rekening met weersinvloeden, uiteraard afhankelijk van de mate van beschutting van uw gevel.

Gevelplint blauwe steen - Licht gezoet arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Gevelplint blauwe steen - Geschuurd arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Gevelplint arduin - Donker gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Gevelplint hoek arduin - Donker gezoet - 10/10x2 cm - Hoogte op maat

Gevelplinten van blauwe steen: Geschuurd, gezoet, of donker gezoet? 

Wij bieden blauwe steen gevelplaten in drie soorten 'afwerkingen': Geschuurd, gezoet (licht / blauw), of donker gezoet arduin. Voor buitengebruik - en dus ook voor de gevelplinten van blauwsteen / hardsteen - wordt veelal gekozen voor geschuurd. Geschuurd blauwsteen wordt met een relatief 'grove korrel (K 60)' opgeschuurd. Dit resulteert in een relatief lichte kleur - met de aanwezigheid van cirkelvormige schuursporen - en een een wat 'grovere uitstraling' t.o.v. gezoet arduin.

Het voordeel van deze behandeling is dat slijtage en weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op het uiterlijk. In het geval van (licht / blauw) gezoet wordt er met een fijnere korrel geschuurd & bij donker gezoet is dit nog een fijnere korrel. Kiest u voor gezoet - zeker in het geval van donker gezoet - dan zullen de weersinvloeden ervoor zorgen dat uw gevelplint uiteindelijk weer de 'geschuurde' look krijgt. 

Donker gezoet arduin als gevelbekleding?

LET OP: Voor de meeste arduin producten voor buiten, denk aan onze blauwe steen raamdorpels, blauwe steen deurdorpels, blauwe steen muurdekstenen & blauwe steen paaldeksels, bieden wij de bewerking 'donker gezoet' niet aan. Waarom bij gevelplinten dan wel?

De weersinvloeden zorgen er uiteindelijk dus voor dat gezoet blauwsteen - in de buitenlucht - weer terugkeert naar een 'geschuurde afwerking'. Bij hardstenen gevelbekleding ligt dit iets anders (genuanceerder). Allereerst is een gevelplint een product dat normaal gesproken een stuk minder belast wordt in vergelijking met bijv. een raamdorpel, paaldeksel, of muurafdeksteen. Gevelplinten worden allereerst staand geplaatst, waardoor de invloeden van buitenaf een stuk minder intens zijn t.o.v. de eerder genoemde producten, die liggend (plat) geplaatst worden. Daarnaast worden gevelplinten ook vaak op een beschutte positie verwerkt, zoals bijvoorbeeld onder een uitstekende dakrand.

Vandaar dat wij wel donker gezoete arduin gevelplinten aanbieden, echter of u lang van de prachtige donkergezoete gevelplinten kunt genieten is afhankelijk van uw specifieke (gevel)situatie. Hierbij willen wij dan ook duidelijk vermelden dat u rekening moet houden met verkleuring, waarbij  periodieke herbehandeling plaatst dient te vinden om de mooie antraciete kleurtint van donker gezoet blauwsteen te behouden. Ook de frequentie van de herbehandeling is weer volledig afhankelijk van uw specifieke situatie.