Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Buitendorpel - deurdorpel / dorpel buitendeur - drempel voordeur - waterkering / waterslag / lekdorpel - Graniet & Arduin

Een buitendorpel / deurdorpel - dorpel voordeur / buitendeur - bestelt u eenvoudig & voordelig online bij COMPOSIETvakman.be: De specialist in maatwerk natuursteen & composiet! Op het gebied van buitendorpels vindt u bij COMPOSIETvakman.be een gerichte collectie dorpels / drempels, speciaal geschikt voor uw buitendeur / tuindeur / voordeur / garagedeur. Allereerst uiteraard de 'traditionele' dorpel van arduin, de aflopende buitendorpels met opkant. U kunt de afgeschuinde dorpel bij ons op maat bestellen, zelfs inclusief 'neuten' op maat! Daarnaast kunt u bij ons ook een vlakke dorpel - ook wel renovatie dorpel genoemd - in de door u gewenste afmeting op maat bestellen, zowel van blauwe steen (arduin) als van graniet (nero assoluto). Altijd een passende buitendorpel bij COMPOSIETvakman.be: Eenvoudig online, scherp geprijsd, op maat vervaardigd & snel geleverd!

De traditionele schuine arduin dorpel met opkant.

Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u de traditionele afgeschuinde dorpel met opkant van Belgisch blauwsteen - in de door u gewenste afmeting - eenvoudig online. De afgeschuinde / aflopende buiten arduin dorpel / drempel - ook wel garagedorpel genoemd - oogt traditioneel & sfeervol en is - naast praktisch - gewoon heel erg mooi. Deze type dorpels zijn met name populair in combinatie met een buitendeur, voordeur, entreedeur, terrasdeur, tuindeur & garagedeur. 

De afgeschuinde drempel met opkant / opstand wordt ook wel deur waterslag & waterkering genoemd. Met deze buitendrempel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water. De dorpel voorkomt dat er water en vocht - vanaf de deur - in de onderliggende spouwmuur, of andere onderliggende constructie, terecht komt. Daarnaast worden ook uw kozijnen beschermd tegen vocht. De afgeschuinde / aflopende lekdorpel - is de meest gebruikte buitendorpel, zeker in het geval van nieuwbouw.

Een schuine buitendrempel met neuten.

Veelal wordt een afgeschuinde / aflopende buitendorpel - ook wel entreportes genoemd - gecombineerd met 'neuten'. Bij ons kunt u de afgeschuinde buitendorpel direct online inclusief neuten bestellen, wel zo prettig. Deze specifieke neuten worden op de dorpel geplaatst en noemen ze ook wel eens een gecontramalde neut. Dit eindstuk / passtuk zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel waar het kozijn op geplaatst wordt volledig vlak is. Aan beide zijkanten van de dorpel wordt een neut geplaatst die het aflopende gedeelte als het ware 'opvult', al dan niet gedeeltelijk t.b.v. het kozijn.

Bij het bestellen van een dorpel + neutenset kunt u - eenvoudig online - de 'lengte' van de neuten (A en B) en eventueel nog de maatvoering van de kleine 'kozijnuitsparing' per neut (A-1, A-2 en B-1, B2) invoeren. De extra prijs voor de neuten betreft een set prijs. U ontvangt dus - per buitendeur / voordeur dorpel - 2 neuten. Houd ter rekening mee dat de neuten los worden geleverd, u dient deze zelf nog te verlijmen.

Een rechte dorpel voor uw voordeur / buitendeur, perfect op maat!

Naast de aflopende / afgeschuinde buitendorpel wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een vlakke buitendeur dorpel, zeker in het geval van renovatie. Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u een vlakke deurdorpel voor uw buitendeur / voordeur - tot op de millimeter nauwkeurig op maat - eenvoudig online. U heeft de keuze uit diverse diktes en kunt - per dikte variant - zowel de lengte als de breedte (diepte) online invoeren. Uiteraard wordt de prijs van uw vlakke buitendorpel direct berekend & vertoond, wel zo prettig! 

Iedere buitendorpel van COMPOSIETvakman.be wordt dan ook op maat - en op bestelling - vervaardigd. Wij beschikken over een ruime eigen voorraad 'natuursteen platen' van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zagen & bewerken wij alle dorpels in eigen natuursteen zagerij. Met een team ervaren vakmannen - die de beschikking hebben over de meest moderne apparatuur - zorgen wij altijd voor een mooi afgewerkte buitendorpel, volledig in eigen beheer. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor een scherpe (online) prijs garanderen, wel zo prettig!

Een stenen deurdrempel van sfeervol arduin, of stijlvol graniet? 

Bij COMPOSIETvakman.be vindt u een gerichte collectie voor binnen - denk hierbij aan vensterbanken, binnendorpels. plinten, meubelbladen & wastafelbladen - en voor buiten, zoals buitendorpels, raamdorpels, gevelplinten, muurdekstenen & paaldeksels. Voor buiten hebben wij bewust gekozen voor een gerichte collectie 'stenen dorpels' bestaande uit twee materiaalsoorten die ideaal geschikt zijn voor buitengebruik: Arduin, oftewel Belgische blauwe steen, en nero assoluto (black) graniet. Bij COMPOSIETvakman.be vindt u dus een gerichte collectie natuursteen buitendorpels: Sfeervol & stijlvol! 

Een buitendrempel van arduin. 

Met een onderdorpel voor uw deur van arduin zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten dorpel van Belgisch blauwsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentiek accent. Onze hardsteen buitendeurdorpels betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch arduin. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint, met mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen), is een arduin buiten dorpel echt een meerwaarde voor het gehele pand. Met een buiten(deur)dorpel van blauwsteen kiest u voor een kwalitieve & onderhoudsvriendelijke dorpel met een luxe accent. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en daarnaast is vochtopname minimaal. 

U kunt uw arduin voordeur / buitendeur / garagedeur dorpel gezoet of geschuurd bestellen. Geschuurd arduin kunt u zien als de 'basis afwerking' van blauwe steen voor 'buiten'. Deze buitendorpels worden met een relatief grove korrel opgeschuurd (K-60), waardoor deze wat ruwer (mede ook door de zichtbare cirkelvormige schuursporen - en lichter van kleur uitvallen t.o.v. gezoet arduin. Het voordeel van een geschuurd oppervlak is dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwering door weersinvloeden minder opvallen. Onze gezoete buitendorpels worden met een fijnere korrel opgeschuurd, ogen wat donkerder & egaler, zijn wat gladder en hebben ook een lichte matte glans.

In het geval van buitendorpels wordt vaker gekozen voor de gezoete afwerking. Een van de primaire redenen hiervoor is dat de meeste mensen deze afwerking simpelweg mooier vinden en dat buiten(deur)dorpels normaal gesproken beschut geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de verwering van de gezoete afwerking minder snel inzet. U moet er namelijk wel rekening mee houden dat de gezoete afwerking - door verwering  (weersinvloeden) - in de loop der tijd weer eruit zal gaan zien als geschuurd. De specifieke situatie (lees: de omstandigheden waarin de buitendeur dorpel geplaatst wordt) bepaald de snelheid hiervan. Uiteraard is het mogelijk om uw deur- / garagedorpels - na verloop van tijd - weer de mooie gezoete afwerking te geven met een (her)behandeling.

LET OP: Het aanbod op het gebied van blauwe steen 'soorten' is zeer divers en vaak is niet precies duidelijk om welk type blauwsteen het gaat en waar deze vandaan komt. COMPOSIETvakman.be is dit heel duidelijk; Al onze blauwsteen buitendeur dorpels / onderdorpels buitendeur zijn gemaakt van topkwaliteit arduin - ook wel Belgisch hardsteen genoemd - de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort. 

Een deurdrempel van nero assoluto graniet.

Gaat u voor een vlakke deurdrempel dan kunt u - naast de mooie sfeervolle blauwgrijze tint van blauwe steen - ook kiezen voor de stijlvolle uitstraling van nero assoluto graniet. Nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwarte graniet genoemd - is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte!) kleurtint. Het oppervlakte van nero assoluto graniet kan op diverse wijzen 'bewerk' worden, waarbij - in het geval van een buiten deurdorpel - met name gekozen wordt voor een gezoette (mat), of gevlamde afwerking. Een gezoete buitendorpel van nero assoluto graniet combineert de mooie diepzwarte kleurtint met een subtiele satijnglans, voor een stijlvolle gevelaanblik. Wilt u een levendiger & stoerder accent aanbrengen, dan is een buitendorpel van gevlamd / gebrand graniet een prachtige optie. Wat uw keuze ook wordt, een buitendorpel van graniet staat garant voor een stijlvolle uitstraling met een luxe accent. Zeker wanneer u uw gevel graag voorziet van donkere / zwarte accenten - die mooi zijn & vooral ook mooi blijven - is een dorpel van nero assoluto graniet zeker het overwegen waard!