Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Buitendorpel schuin met opkant - Aflopende / afgeschuinde deurdorpel - Buitendeurdorpel - Waterkering / waterslag

Een schuine buitendorpel / deurdorpel buiten / dorpel met opkant - bestelt u eenvoudig & voordelig online bij COMPOSIETvakman.be: De online specialist in natuursteen op maat! Met een gerichte collectie dorpels / drempels, speciaal geschikt voor uw buitendeur / tuindeur / voordeur / garagedeur, mogen de schuine dorpels met opkant natuurlijk niet ontbreken. De afgeschuinde dorpel met opkant - ook wel waterkering, waterslag & lekdorpel genoemd - betreft de 'traditionele' blauwe steen dorpel; Mooi, sfeervol, duurzaam & praktisch! U kunt de aflopende dorpel met opstaande rand - voor een optimale vochtwering - bij ons eenvoudig online bestellen, zelfs in een afmeting naar wens & optioneel ook met bijpassende 'neuten' op maat!  afgeschuinde dorpel bij ons op maat bestellen, zelfs inclusief 'neuten' op maat!

Een schuine arduin dorpel met opkant: Mooi & praktisch.

Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u de schuine buitendorpel met opkant van Belgisch blauwsteen (arduin) - in de door u gewenste afmeting - eenvoudig online. De schuine dorpels zijn met name populair in combinatie met een buitendeur, voordeur, entreedeur, terrasdeur, tuindeur & garagedeur, oftewel 'voor buiten'. Naast een mooie afwerking van uw gevel, zorgt een schuine buitendeur dorpel met opstaande rand vooral ook voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water. De dorpel voorkomt dat er water en vocht - vanaf de deur - in de onderliggende spouwmuur, of andere onderliggende constructie, terecht komt. Daarnaast worden ook uw kozijnen beschermd tegen vocht. Zeker bij nieuwbouw wordt in 9 van de 10 gevallen gekozen voor een aflopende / afgeschuinde dorpel. 

Schuine drempel incl. neuten?

Gaat u uw schuine dorpel met opkant combineren met bijpassende neuten? Bij al onze schuine dorpels heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor 'met of zonder' neuten. De neuten betreffen in principe op maat gemaakte eindstukken, die aan beide zijkanten op de dorpel geplaatst worden. Een andere veelgebruikte term voor deze type neut is een gecontramalde neut. Dit eindstuk / passtuk zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel waar het kozijn op geplaatst wordt volledig vlak is. Aan beide zijkanten van de dorpel wordt een neut geplaatst die het aflopende gedeelte als het ware 'opvult', al dan niet gedeeltelijk t.b.v. het kozijn. Bij het bestellen van een aflopende dorpel met rand inclusief neutenset, kunt u er zelfs voor kiezen om de kleine 'kozijnuitsparing' per neut in te voeren, wel zo prettig!