Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Raamdorpel - Vensterbank buiten - Dorpel raam - Waterkering / lekdorpel ramen - Graniet & Arduin

Een raamdorpel - vensterbank buiten - waterkering raam bestelt u eenvoudig & voordelig online bij COMPOSIETvakman.be: de online natuursteen & composiet specialist van België! Met een prachtig assortiment raamdorpels van topkwaliteit arduin (Belgische blauwe steen) & nero assoluto (absolute black) graniet kiest u voor functioneel, duurzaam, maar vooral ook voor sfeer en stijl! Kiest u voor de traditionele schuine waterkering raam dorpels met opkant / opstand, of een vlakke buiten vensterbank? Waar u ook voor gaat, bij COMPOSIETvakman.be vindt u altijd een passende raamdorpel. Bestel uw maatwerk waterkering - tot op de millimeter op maat - eenvoudig & voordelig online. Met onze eigen natuursteen zagerij, team vakmannen & eigen voorraad natuursteen platen staan wij garant voor secuur maatwerk, een scherpe prijs & een snelle levering, wel zo prettig!

Raamdorpels - op maat - voordelig online!

Uw raamdorpel, oftewel buiten vensterbank / raam onderdorpel, wordt bij COMPOSIETvakman.be altijd op maat vervaardigd. U kunt - op de productdetail pagina van een specifieke raamdorpel - de gewenste afmetingen invoeren, zaagsnede selecteren & de afwerking van de zijkanten selecteren. Aan de hand van uw maatvoering & keuzes wordt automatisch de exacte prijs van uw raamdorpel op maat berekend & vertoond, waarna u uw bestelling eenvoudig af kunt ronden.

Nadat wij uw bestelling ontvangen gaan onze ervaren vakmannen aan de slag. Uw waterkering dorpel wordt altijd in eigen natuursteen zagerij - met zorg, precisie & liefde voor het vak - op maat gezaagd. Standaard wordt uw raamdorpel 'recht' gezaagd en worden de bovenzijde, de lange voorzijde en de helft van beide zijkanten (koppen / kopse kanten) mooi afgewerkt. Daarnaast dragen wij zorg voor een uitgebreide controle, goede verpakking / bescherming voor transport en een snelle & zorgvuldige levering. Met een eigen voorraad 'ruw materiaal', eigen zagerij & team vakmannen leveren wij vensterbanken voor buiten altijd perfect op maat, voor een scherpe (online) prijs & vooral ook snel in huis!

Een schuine of vlakke raamdorpel?

Een schuine raamdorpel met opkant van Belgische blauwe steen (arduin) betreft een 'traditionele waterkering' die - naast heel mooi - vooral ook erg functioneel is. De schuinaflopende raamdorpel zorgt voor een optimale afwatering, zeker in combinatie met het waterhol (druiphol) aan de onderzijde van de raamdorpel, waardoor het water aan de onderkant niet naar de gevel terug kan lopen. 

De afgeschuinde drempel met opkant / opstand wordt ook wel deur waterslag /waterkering & lekdorpel genoemd. Met deze raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water. De afgeschuinde / aflopende raam lekdorpel is de meest gebruikte raamdorpel, zeker in het geval van nieuwbouw.

Ook kunt u kiezen voor een vlakke raamdorpel. Aan de onderzijde is deze ook voorzien van een waterhol. Daarnaast kunt u een vlakke buitenvenstertablet met of zonder losse oplijmstrip - ook wel opkant, opstand & klik genoemd - bestellen. De oplijmstrip - t.b.v. de achterzijde van de vlakke raamdorpel - vergelijkbaar met de 'massieve' opkant van de afgeschuinde raamdorpels - zorgt ervoor dat ook aan de bovenzijde geen water achter de dorpel (in de gevel) terecht kan komen. De losse opkant is 2x2 cm dik en wordt altijd los geleverd, in dezelfde lengte als de raamdorpel. Houdt ter rekening mee dat deze los wordt geleverd, u dient deze zelf nog te verlijmen.

Waarom een raam waterkering?

Een raamdorpel - ook wel waterkering, vensterbank buiten, lekdorpel en onderdorpel raam genoemd - is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. Met een raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een goede afwatering, vandaar ook de term waterkering. Met een raamdorpel voorkomt u dat (regen)water en vocht in de onderliggende gevel terecht komt. Ook zorgt het voor een schone gevel, aangezien de raam onderdorpel voorkomt dat er water langs de gevel loopt.

Onze buitenvensterbanken zijn dan ook altijd voorzien van een waterhol (druiphol), voor een goede afwatering, vandaar dat ook wel eens de term 'waterslag' gebruikt wordt. Het waterhol is 5 mm breed en wordt 1 cm uit de kant geplaatst, zowel bij de schuine als de vlakke raamdorpels! TIP:Voor een optimale afwatering adviseren wij een 'overlap / uitsteek' van de raamdorpel (t.o.v. van de muur / het object waar deze op aangebracht wordt) van minimaal 2,5 cm.

Om ervoor te zorgen dat ook aan de bovenzijde van de raamdorpel geen water achter de dorpel terecht kan komen zijn onze schuine buiten venstertabletten standaard voorzien van een opkant / opstand (massief). Onze vlakke raamdorpels zijn inclusief losse 'opkant' te bestellen. 

Een vensterbank voor buiten van arduin of graniet?


Er zijn diverse keuzes op het gebied van materiaal voor raamdorpels, naast natuursteen raamdorpels zijn er ook kunststof, metalen en betonnen raamdorpels te koop. Bij COMPOSIETvakman.be vindt u een gerichte selectie stenen raamdorpels van Belgische blauwsteen en nero assoluto graniet. Voor raamdorpels hebben wij bewust gekozen voor een gerichte collectie waterkeringen bestaande uit topkwaliteit materiaalsoorten die ideaal geschikt zijn voor buitengebruik. Hier vertellen wij u uiteraard graag wat meer over. 

Raamdorpels van arduin (Belgische blauwe steen):
First things first: Al onze blauwe steen raamdorpels zijn gemaakt van topkwaliteit arduin, oftewel Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwsteen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort. Met een raamdorpel van arduin zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten vensterbank die zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige accent, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze blauwe steen waterkering kan geschuurd & (licht / blauw) gezoet geleverd worden. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek arduin en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) een meerwaarde voor iedere gevel! Onze blauwsteen raam dorpels zijn zowel afgeschuind met opkant als vlak (met losse oplijmstrip) te bestellen.

Raamdorpels van nero assoluto (absolute black) graniet:
Gaat u voor een raamdorpel waar u echt een stijlvol statement mee wilt maken, dan is een raamdorpel van nero assoluto (zwart) graniet een prachtige optie. Nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwart graniet genoemd - is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte) kleurtint. Voor buitengebruik adviseren wij gezoet of gevlamd / gebrand graniet. Een raamdorpel - maar ook buitendorpel, gevelplint, muurdeksteen & paaldeksel - van nero assoluto past heel mooi bij de huidige trend van zwarte gevelaccenten. Zoekt u naar een luxe zwart accent, dat mooi is & ook mooi blijft, dan is een waterslag van nero assoluto graniet zeker het overwegen waard! Onze graniet raamdorpels zijn alleen vlak (met losse oplijmstrip) te bestellen.

Net die extra 'wow factor' met een gefrijnde arduin raam dorpel.

Bent u op zoek naar een raamdorpel met die extra 'wow factor', dan is een gefrijnde raamdorpel van Belgisch blauwsteen zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw waterkering onderdorpel voorzien van een gefrijnde voorzijde en gefrijnde koppen (kopse kanten / zijkanten). Dit realiseert net dat extra luxe accent voor een stijlvolle uitstraling.

Frijnen, zoals dit bij COMPOSIETvakman.be wordt toegepast bij onze hardstenen / arduin raamdorpels, betreft het aanbrengen van ondiepe zaagsneden. Deze zaagsneden lopen parallel aan elkaar en zorgen voor een bijzonder contrast: De natuurlijke kleurtinten en structuur van arduin, gecombineerd met een 'strak' lijnenspel, dat tevens een authentieke en historische uitstraling heeft; Een unieke combinatie voor een bijzonder stijlvolle raamdorpel. 

Het frijnen van uw blauwe steen raamdorpel wordt in eigen beheer door onze vakmannen gedaan in eigen natuursteen zagerij. Wij staan dan ook garant voor een prachtige gefrijnde raamdorpel als eindresultaat. Wij krijgen ook vaker verzoeken voor frijnwerk op binnentoepassingen, zoals bijvoorbeeld voor een robuuste binnen vensterbank, een stoere haardombouw, of een rustieke binnendorpel. U kunt bij COMPOSIETvakman.be voor specifieke wensen altijd - eenvoudig online - een offerte aanvragen. Wij willen u hierbij wel vragen om al uw wensen duidelijk & concreet inclusief maatvoering door te geven. In dit geval kunnen wij u concreet van dienst zijn een passende reactie + gericht prijsvoorstel.