Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Raamdorpel blauwe steen - Arduin vensterbank buiten (lekdorpel) - Belgisch blauwsteen / hardsteen waterkering

Met een blauwe steen / arduin raamdorpel voegt u een 'stijlvolle touch' toe aan uw gevel: Mooi & praktisch!  Een prachtige Belgisch blauwsteen / hardsteen raamdorpel zijn bij COMPOSIETvakman.be verkrijgbaar in twee varianten: Een schuine raamdorpel met opkant en de vlakke raamdorpel, optioneel inclusief 'losse oplijmstrip' (opkant). Beide raamdorpels zijn vervaardigd uit de echte Belgische blauwe steen uit Henegouwen en zowel gezoet als geschuurd afgewerkt verkrijgbaar, optioneel zelfs met gefrijnde zijkanten. Een arduin raam dorpel wordt altijd in eigen zagerij - tot op de millimeter op maat - voor u op bestelling vervaardigd. Altijd een buitenvensterbank die precies bij uw wensen past bij COMPOSIETvakman.be, scherp geprijsd & snel geleverd!

Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 3 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 3 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 4 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 4 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 5 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 5 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 6 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 6 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 8 cm dik - OP MAAT
Raamdorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 8 cm dik - OP MAAT

Arduin raamdorpels, van de echte Blauwe steen uit Henegouwen. 

Wanneer u op zoek bent naar een raamdorpel van blauwe steen is de keuze enorm, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, Vietnamees hardsteen, Iers hardsteen en dan nog eens alle stenen die hier 'op lijken', meestal met namen inclusief de termen blue / blauw en stone / steen. Deze onzekerheid willen wij graag per direct wegnemen: Al onze blauwe steen raamdorpels zijn gemaakt van topkwaliteit arduin, oftewel Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwsteen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort.

Blauwe steen vensterbank voor buiten: Sfeervol, Stijlvol & praktisch. 

Met een raamdorpel van Belgische blauwsteen / hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten vensterbank die zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige accent, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze blauwe steen waterkering kan geschuurd & (licht / blauw) gezoet geleverd worden. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek arduin en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) een meerwaarde voor iedere gevel! Onze blauwsteen raam dorpels zijn zowel afgeschuind met opkant als vlak (met losse oplijmstrip) te bestellen.

 

Net die extra 'wow factor' met een gefrijnde blauwsteen raam onderdorpel. 

Bent u op zoek naar een raamdorpel met die extra 'wow factor', dan is een gefrijnde raamdorpel van Belgisch blauwsteen zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw waterkering onderdorpel voorzien van een gefrijnde voorzijde en gefrijnde koppen (kopse kanten / zijkanten). Dit realiseert net dat extra luxe accent voor een stijlvolle uitstraling. Het frijnen van uw blauwe steen raamdorpel wordt in eigen beheer door onze vakmannen gedaan in eigen natuursteen zagerij. Wij staan dan ook garant voor een prachtige gefrijnde raamdorpel als eindresultaat. 

Een schuine of vlakke arduin raamdorpel?

Een schuine raamdorpel met opkant van Belgische blauwe steen (arduin) betreft een 'traditionele waterkering' die - naast heel mooi - vooral ook erg functioneel is. De schuinaflopende raamdorpel zorgt voor een optimale afwatering, zeker in combinatie met de opkant (boven) en het het waterhol (onder). 
De / aflopende raam lekdorpel is de meest gebruikte raamdorpel, zeker in het geval van nieuwbouw.
Ook kunt u kiezen voor een vlakke arduin raamdorpel, deze is bij renovatiebouw extra populair. Aan de onderzijde is deze ook voorzien van een waterhol. Daarnaast kunt u een vlakke buitenvenstertablet optioneel met blauwsteen oplijmstrip bestellen.