Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Vensterbank verwijderen tips van COMPOSIETvakman.be. Een vensterbank (voor binnen) van COMPOSIETvakman.be wordt altijd speciaal voor u - in de gewenste afmeting op maat - vervaardigd en voorzien van de gewenste zaagsnede & zijkant afwerking. Bent u op zoek naar nieuwe vensterbanken t.b.v. een renovatieproject, dan is het verwijderen van de huidige vensterbank(en) vaak noodzakelijk. Om u hier optimaal mee van dienst te zijn hebben wij een handige vensterbank verwijderen handleiding uitgewerkt. Ook hebben wij een instructie video uitgewerkt.

Vensterbank verwijderen instructie video's.

Een uitgebreide vensterbank verwijderen instructievideo, waarbij alle belangrijke elementen toegelicht worden. Met deze video kunt u gericht aan de slag! Mocht u er toch niet uitkomen, dan kunt u ons altijd even bellen of mailen, wij zijn u graag van dienst.

VIDEO 1: Verwijderen vensterbanken (erker) - geplaatst in de cement.

Vensterbank verwijderen, een "tekstuele" handleiding:

TIP: Verwijder de huidige vensterbank voor het inmeten:
Heeft u op dit moment al een vensterbank die u wenst te vervangen. Zorg er dan altijd voor dat u deze verwijderd voor het inmeten.

Is uw vensterbank gekit?

In het geval uw huidige vensterbank 'afgekit' is, begin dan altijd met het lossnijden van de kitranden.

Begin met rustig "lostikken".

Een vensterbank - zeker een vensterbank van natuursteen of composiet - is in de meeste gevallen (stevig!) bevestigd met cement of (tegel)lijm. Voor het demonteren van een bestaande vensterbank kunt u het beste gebruik maken van een hamer. Tik de huidige vensterbank - met zorg - los, begin hierbij met zachte tikjes. Wanneer u te gortig te werk gaat bestaat de kans dat u de ondergrond beschadigd en voor een mooi eindresultaat is een rechte ondergrond een vereiste!

Wrik de vensterbank voorzichtig los.

Wanneer de vensterbank een beetje loskomt - door het lostikken met hamer & beitel - kunt u overgaan tot het met beleid loswrikken van de vensterbank. Wanneer dit goed gaat kunt u de vensterbank voorzichtig verplaatsen. Komt deze nog niet volledig los, ga dan nog even verder met de hamer & beitel en probeer het daarna weer.

Beoordeel de ondergrond en maak deze alvast zo "vlak" mogelijk.

Nu de vensterbank los is, kunt u de ondergrond beoordelen. Verwijder alvast alle eventuele kitresten, lijmresten en overige oneffenheden. Houdt er rekening mee dat de ondergrond weer recht en vlak moet zijn, voordat een nieuwe vensterbank geplaatst wordt.

Aan de hand van uw specifieke situatie is het wellicht verstandig om - eventueel met behulp van cement, plamuur of gips - de ondergrond mooi recht & vlak te krijgen, alvorens de natuursteen of composiet vensterbank geplaatst kan worden. kleine oneffenheden kunnen met het direct plaatsen van de vensterbank in de cement of (tegel)lijm opgevangen worden.