Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Buitendorpel blauwe steen - buitendeur dorpel arduin - deurdorpel Belgisch blauwsteen / hardsteen - Vlak & Schuin

Een blauwe steen / arduin dorpel voor buiten voor uw voordeur / buitendeur / tuindeur / garagedeur - bestelt u voordelig online bij COMPOSIETvakman.be. Binnen onze collectie blauwe steen buitendorpels heeft u de keuze uit twee typen. Allereerst uiteraard de 'traditionele' dorpel van arduin, de aflopende buitendeur dorpel met opkant en optioneel met neuten. Daarnaast kunt u bij ons ook een vlakke (renovatie) dorpel van blauwsteen / hardsteen bestellen. Beide buiten dorpels zijn vervaardigd uit de echte Belgische blauwe steen uit Henegouwen en zowel gezoet als geschuurd afgewerkt verkrijgbaar. Daarnaast zijn beide typen arduin dorpels bij ons tot op de millimeter op maat te bestellen. Altijd een passende dorpel bij COMPOSIETvakman.be, direct & snel geleverd uit eigen zagerij!

Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 3 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 3 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 4 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 4 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 5 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 5 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 6 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 6 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Licht gezoet arduin - 8 cm dik - OP MAAT
Buitendorpel vlak blauwe steen - Geschuurd arduin - 8 cm dik - OP MAAT

Schuine arduin deurdorpel met opkant (en neuten) op maat.

Bij een arduin dorpel wordt veelal direct gedacht aan de schuine buitendorpel met opkant. Deze prachtige, stijlvolle & praktische buitendeur dorpel van het mooie arduin bestelt u bij COMPOSIETvakman.be eenvoudig online, ook inclusief neuten. De schuine dorpel met opkant wordt ook deur waterslag & waterkering genoemd, aangezien deze blauwsteen dorpel voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water zorgt. De arduin dorpel voorkomt dat er water en vocht - vanaf de deur - in de onderliggende spouwmuur, of andere onderliggende constructie, terecht komt. Daarnaast worden ook uw kozijnen beschermd tegen vocht. De afgeschuinde / aflopende lekdorpel - is de meest gebruikte buitendorpel, zeker in het geval van nieuwbouw. En deze dorpel van arduin zorgt voor een extra stijlvol accent!

Een vlakke blauwe steen (renovatie) dorpel.

Naast de aflopende / afgeschuinde buitendorpel wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een vlakke buitendeur dorpel, zeker in het geval van renovatie. Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u een vlakke deurdorpel van blauwe steen eenvoudig online in de door u gewenste afmeting. Een vlakke arduin buitendorpel is ideaal geschikt voor renovatie doeleinden. Tegenwoordig worden er bijv. veel bestaande tuindeuren vervangen door een aluminium of kunststof kozijn + deur. In dit geval is een vlakke arduin dorpel ideaal geschikt en oogt deze - zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde - sfeervol & stijlvol!

Een gezoete of geschuurde blauwsteen buitendorpel?

Met een deur onderdorpel van arduin zorgt u voor een 'stijlvolle touch', of u nu kiest voor een schuine of vlakke dorpel! Een buiten dorpel van Belgisch blauwsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentiek accent. Onze hardsteen buitendeurdorpels betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch arduin. In beide gevallen bent u verzekerd van die mooie kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint, met levendige accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen). Een arduin buiten dorpel is dan ook echt een meerwaarde voor de gehele gevelbaanblik van uw woning. Met een buiten(deur)dorpel van blauwsteen kiest u voor een kwalitieve & onderhoudsvriendelijke dorpel met een luxe accent. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en daarnaast is vochtopname minimaal. 

U kunt uw arduin voordeur / buitendeur / garagedeur dorpel gezoet of geschuurd bestellen. Geschuurd arduin kunt u zien als de 'basis afwerking' van blauwe steen voor 'buiten'. Deze buitendorpels worden met een relatief grove korrel opgeschuurd (K-60), waardoor deze wat ruwer (mede ook door de zichtbare cirkelvormige schuursporen - en lichter van kleur uitvallen t.o.v. gezoet arduin. Het voordeel van een geschuurd oppervlak is dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwering door weersinvloeden minder opvallen. Onze gezoete buitendorpels worden met een fijnere korrel opgeschuurd, ogen wat donkerder & egaler, zijn wat gladder en hebben ook een lichte matte glans. Geschuurd arduin is dan ook populair voor arduin muurdekstenen, arduin paaldeksels, arduin gevelplinten & arduin raamdorpels

In het geval van buitendorpels wordt vaker gekozen voor de gezoete afwerking. Een van de primaire redenen hiervoor is dat de meeste mensen deze afwerking simpelweg mooier vinden en dat buiten(deur)dorpels normaal gesproken beschut geplaatst worden. Het zoeten van arduin is ook de basis bewerking voor 'binnen producten' zoals binnendorpels, blauwe steen vensterbanken, plinten & arduin meubel / werkbladen. Dit zorgt ervoor dat de verwering van de gezoete afwerking minder snel inzet. U moet er namelijk wel rekening mee houden dat de gezoete afwerking - door verwering  (weersinvloeden) - in de loop der tijd weer eruit zal gaan zien als geschuurd. De specifieke situatie (lees: de omstandigheden waarin de buitendeur dorpel geplaatst wordt) bepaald de snelheid hiervan. Uiteraard is het mogelijk om uw deur- / garagedorpels - na verloop van tijd - weer de mooie gezoete afwerking te geven met een (her)behandeling.

Alleen de echte Belgische blauwe steen uit Henegouwen!

Het aanbod op het gebied van blauwe steen 'soorten' is zeer divers en vaak is niet precies duidelijk om welk type blauwsteen het gaat en waar deze vandaan komt, zeker in het geval van online aanbieders. Wij beseffen ons dat in dit geval duidelijkheid nodig is. Bij COMPOSIETvakman.be is dit heel duidelijk; Al onze blauwsteen dorpels voor uw buitendeur / voordeur / garagedeur / tuindeur, etc. zijn gemaakt van topkwaliteit arduin - ook wel Belgisch blauwsteen & hardsteen genoemd - de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort.