Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Vensterbank blauwe steen - Arduin venstertablet - Belgisch hardsteen / blauwsteen raamtablet binnen

Een prachtige vensterbank blauwe steen / arduin / Belgisch hardsteen op maat kopen doet u eenvoudig & voordelig online bij COMPOSIETvakman.be. Met een blauwsteen venstertablet kiest u voor een vensterbank natuursteen van topkwaliteit met een natuurlijke uitstraling & een optimale prijs - kwaliteit verhouding. Of u nu gaat voor die kenmerkende blauwgrijze kleurtint van (licht) gezoet blauwe steen, of de antraciete kleurtint van donkergezoet arduin, bij ons bent u verzekerd van hoogwaardig materiaal (de echte Belgische hardsteen uit Henegouwen) voor een scherpe (online) prijs. Uw hardsteen vensterbank wordt - door onze ervaren vakmannen - zorgvuldig op maat gezaagd & secuur afgewerkt in eigen natuursteen zagerij. Altijd een passende vensterbank van blauwe steen - voor binnen - bij COMPOSIETvakman.be!

Vensterbank blauwe steen - Licht gezoet arduin - 2 cm dik - OP MAAT
Vensterbank blauwe steen - Licht gezoet arduin - 3 cm dik - OP MAAT
Vensterbank arduin - Donker gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Vensterbank arduin - Donker gezoet - 3 cm dik - OP MAAT

Alleen topkwaliteit blauwe steen vensterbanken.

Wanneer u op zoek bent naar een blauwsteen vensterbank komt u waarschijnlijk een groot aantal 'soorten' blauwe steen tegen. Daarnaast zijn er ook diverse 'noemers' die gebruikt worden voor blauwsteen, waaronder ook arduin, hardsteen, bluestone, kolenkalk, kolenkalksteen, naamse hardsteen, escosijnse steen, crinoïdekalksteen, Belgisch granit & en Petit granit. Daarnaast zijn er ook diverse soorten blauwe steen, afkomstig uit verschillende gebieden. Denk hierbij o.a. aan België, Vietnam, China, Ierland. 

Vandaar dat wij hier een duidelijke keuze in hebben gemaakt: Al onze blauwe steen venstertabletten zijn gemaakt van topkwaliteit arduin, oftewel Belgische blauwsteen / hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste soort!

Een arduin venstertablet: Gezoet of donkergezoet?

Uw arduin vensterbank voor binnen wordt bij COMPOSIETvakman.be gezoet afgewerkt. Het 'zoeten' de laatste stap in het schuurproces van Arduin, die resulteert in een gladde en matte afwerking van het oppervlak, evenals die kenmerkende 'matte schijn' van blauwsteen. Dit is de traditionele bewerking van Belgische blauwe steen en zorgt voor optimale situatie op het gebied van onderhoud. Daarnaast is slijtage niet snel zichtbaar en is vuil- & vochtopname minimaal. U heeft hierbij twee keuzes; Gezoet of donkergezoet. 

Bij Belgisch blauwsteen wordt gesproken over ‘(licht / blauw) gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van het product gelijk, maar verschilt de kleur van uw vensterbank. Licht / blauw gezoet arduin heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek blauwe steen. Donkergezoet arduin neigt meer naar antraciet als basiskleur. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het Belgisch hardsteen. Voor welke van de 2 varianten u ook kiest, bij COMPOSIETvakman.be ontvangt u altijd een topkwaliteit arduin vensterbank, perfect op maat gezaagd!

Vensterbanken van Belgisch hardsteen op maat.

Met een eigen natuursteen zagerij & team ervaren vakmannen realiseren wij uw vensterbank blauwsteen altijd op maat. Met alles in eigen beheer kunnen wij een zorgvuldige bewerking garanderen, maar vooral ook uw maatwerk hardstenen vensterbank snel & voordelig leveren. 

Op de product detailpagina van onze venstertabletten kunt u de gewenste afmeting invoeren (in cm), de gewenste zaagsnede selecteren en de juiste afwerking van de zijkanten kiezen. De exacte prijs van uw vensterbank op maat wordt direct berekend en getoond, wel zo prettig!

Of toch een 'hardsteenlook' vensterbank van composiet?

Blauwsteen / arduin blijft een natuurlijk product dat - t.o.v. composiet - wat gevoeliger is & periodiek onderhoud benodigd. Bent u gek op de levendige & natuurlijke uitstraling van donkergezoet Belgische blauwsteen, maar op zoek naar de praktische voordelen van composiet, dan bieden wij de oplossing! De prachtige 'look' van Belgisch hardsteen is zo veelgevraagd dat dit een van de meest populaire 'kleuren' is van onze composiet vensterbanken. De blauwsteen look van marmercomposiet is een stuk voordeliger & de blauwe steen imitatie van kwartscomposiet is extreem duurzaam, onderhoudsvriendelijk & kras- & slijtvast. U kunt de sfeervolle arduin look dus combineren met de specifieke composiet voordelen die u belangrijk vindt, zeker het vermelden (en het overwegen) waard! 

Meer info over Belgische blauwe steen (arduin):

Blauwsteen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling.

Bij COMPOSIETvakman betreffen zijn alle blauwsteen vensterbanken vervaardigd uit topkwaliteit Arduin, oftewel Belgisch hardsteen. België is een grote leverancier van hardsteen - oftewel arduin - dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Arduin is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte voorkomen. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. Op het gebied van onderhoud adviseren wij het periodiek schoonmaken van het blauwsteen met een geschikt zeepvrij onderhoudsmiddel.

Voor toepassingen binnenshuis wordt praktisch altijd gekozen voor gezoet blauwe steen, zowel licht gezoet, maar vooral donker gezoet. Voor toepassingen buitenshuis wordt met name gekozen voor licht / blauw gezoet blauwsteen, of geschuurd blauwsteen.