• Lorem ipsum

Blauwe steen - Blauwsteen - Arduin - Belgisch hardsteen - OP MAAT - Voordelig online!

Blauwe steen / blauwsteen / Belgisch arduin op maat bestelt u - direct online voor een scherpe prijs - bij COMPOSIETvakman.be; de online blauwsteen specialist! Blauwe steen vormt de basis van onze online collectie. Voor binnen gebruik bestelt u bij ons een blauwe steen vensterbank, blauwe steen binnen dorpel, blauwe steen blad / tablet & blauwe steen plint, in de door u gewenste maatvoering uiteraard! Ook voor buiten is de kans groot dat u bij ons slaagt, wat dacht u van een arduin buiten dorpel, arduin raamdorpel, arduin gevelplint, arduin paaldeksel & arduin muurdeksteen? Altijd een hoogwaardig blauwsteen product - de echte blauwe steen uit Henegouwen - bij COMPOSIETvakman.be!

Meer informatie over blauwsteen (arduin).

Blauwsteen / blauwe steen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling.

Bij COMPOSIETvakman zijn alle blauwsteen producten vervaardigd uit topkwaliteit arduin, oftewel Belgisch hardsteen. België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Andere noemers van Blauwsteen; Arduin, blauwe steen, blauwe hardsteen, Belgisch hardsteen, kolenkalk, kolenkalksteen, Naamse hardsteen, Escosijnse steen, Crinoïdekalksteen en, Belgisch granit & Petit Granit.

Arduin is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte voorkomen. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. Op het gebied van onderhoud adviseren wij het periodiek schoonmaken van het blauwsteen met een geschikt zeepvrij onderhoudsmiddel.

Gezoet & geschuurd blauwe steen. 

Voor toepassingen binnenshuis - bijv. een vensterbank / venstertablet & binnendorpel - wordt praktisch altijd gekozen voor gezoet blauwe steen, zowel licht gezoet, maar vooral donker gezoet. Voor toepassingen buitenshuis, denk aan een deurdorpel & raamdorpel, wordt met name gekozen voor licht / blauw gezoet blauwsteen, of geschuurd blauwsteen.

Geschuurde blauwe steen wordt met een relatief 'grove korrel (K 60)' opgeschuurd. Dit resulteert in een relatief lichte kleur met de duidelijke(re) aanwezigheid van de cirkelvormige schuursporen en overall een een wat 'grovere uitstraling' t.o.v. licht / blauw gezoet & donker gezoet arduin. Het voordeel van deze behandeling is dat slijtage en weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op het uiterlijk.

In het geval van (licht / blauw) gezoet arduin wordt er met een fijnere korrel geschuurd en bij donker gezoet arduin is dit nog een fijnere korrel. Kiest u voor gezoet - zeker in het geval van donker gezoet - dan zullen de weersinvloeden ervoor zorgen dat het specifieke product van arduin uiteindelijk weer de 'geschuurde' look krijgt.