Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
 • Lorem ipsum

Kwartscomposiet - Quarts / Quartz composiet - OP MAAT - bij COMPOSIETvakman.be

Hier vindt u de volledige kwartscomposiet collectie van COMPOSIETvakman.be. Een kwartscomposiet vensterbank, kwartscomposiet dorpel, kwartscomposiet wastafelblad & kwartscomposiet werkblad bestelt u - perfect op maat - bij ons online! Met een prachtige collectie kwartscomposiet - ook wel quarts & quartz composiet genoemd - in diverse kleurtinten & stijlen, slaagt u bij ons altijd. Met een ruime eigen voorraad kwartscomposiet platen, team vakmannen & zagerij - voorzien van alle benodigde moderne apparatuur - zorgen wij ervoor dat uw quarts composiet product met zorg op maat vervaardigd wordt. Quartz-composiet bestelt u - voor een scherpe online prijs - bij COMPOSIETvakman.be!

Blad kwartscomposiet - Wit - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Wit - gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Marmerlook wit - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
MAT afgewerkt!
Blad kwartscomposiet - Beton look grijs - gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Marmerlook grijs - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Arduin look - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Marmerlook zwart - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Zwart spikkel - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Zwart spark - gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Zwart - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad kwartscomposiet - Zwart - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Wit - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Wit - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Marmerlook wit - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
MAT afgewerkt!
Dorpel kwartscomposiet - Beton look grijs - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Arduin look - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Zwart spikkel - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Dorpel kwartscomposiet - Zwart spark - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT

Meer informatie over kwartscomposiet.

Kwartscomposiet - ook wel quarts / quartz composiet genoemd - is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen kwarts. De verhouding van het kwarts binnen het kwartscomposiet is ongeveer 90-95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken. Nadat het quarts / quartz composiet uitgehard is worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde gepolijst wordt.

Het eindresultaat is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Kwartscomposiet - ook vaak met de engelse term Quartz & Quarts composite aangeduid - is tegenwoordig erg populair voor het vervaardigen van keukenbladen / aanrechtbladen. Daarnaast wordt Quarzkomposit ook steeds vaker gebruikt voor luxe (kwalitatief hoogwaardige) vensterbanken voor binnen, dorpels voor binnen & als meubelblad / bovenblad, bijv. voor TV-meubels, dressoirs, wastafels, badmeubels, etc.

Naast een scherpe prijsstelling (zeker met het oog op de prijs-kwaliteit verhouding) en een luxe uitstraling biedt quarts composiet een ongekende keuze op het gebied van kleur. Andere voordelen van quartz komposiet ten opzichte van 'echt' natuursteen (& ook marmercomposiet!); Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), maximale hardheid, slijtvast, krasvast, duurzaam & extreem onderhoudsvriendelijk.

Marmercomposiet of kwartscomposiet?
In het geval van binnen venstertabletten & binnendeur dorpels wordt veelal gekozen voor marmercomposiet. Beide composiet soorten bieden veel van dezelfde voordelen, echter is kwartscomposiet wat harder, sterker en beter bestand tegen actieve belasting. Omdat een vensterbank, dorpel en/of plint voor binnen in de meeste gevallen niet tot nauwelijks belast wordt, is marmercomposiet prijstechnisch gezien vaak de meest interessante optie. Gaat uw toepassing wel (actief) belast worden, of wilt u gewoon het beste van het beste, dan is kwartscomposiet (quarts / quartz) zeker het overwegen waard!

Gaat u voor de mooie look & de praktische voordelen van composiet - waarbij de gewenste toepassing (actief) belast & gebruikt gaat worden - dan adviseren wij kwartscomposiet. Zeker ook in het geval van actief gebruik - waarbij de kans op slijtage, krassen, etc. groot is - en/of bij plaatsing in (extreem) vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ook wanneer dit niet het geval is, maar u gewoon het beste van het beste wenst, is kwartscomposiet de juiste keuze. Gaat de toepassing (vensterbank, binnendorpel, muurplint, bovenblad etc.) niet of nauwelijks belast worden, dan is marmercomposiet ook een goede (en voordeligere) optie.

Tips voor onderhoud & reiniging kwartscomposiet. 

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van de materiaalsoort kwartscomposiet: Kwartscomposiet is onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen warmte (over het algemeen), vocht / vloeistoffen, krassen, vlekken & zuren. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op het voorkomen van schade / vlekken en het reinigen van quarts-composiet:

 • LET OP: Indien vloeistoffen lang op het kwartscomposiet-oppervlak blijven liggen, kunnen deze alsnog in het kwartscomposiet "trekken".
 • Voor het periodiek schoonmaken van kwartscomposiet kunt u het beste een eenvoudige vaatdoek, of vochtige langharige microvezeldoek gebruiken, in combinatie met een neutraal residuvrij kleurloos schoonmaakproduct. De meest voorkomende vlekken kunt u hiermee eenvoudig verwijderen. 
 • Mocht het kwartscomposiet in aanraking gekomen zijn met schadelijke materialen, verwijder dit dan zo snel mogelijk met (veel) water en een vochtige doek. Droog het kwartscomposiet vervolgens met wat keukenpapier. 
 • Gebruik nooit schuurmiddelen, schuursponsjes of staalwol op kwartscomposiet, dit kan doffe vlekken veroorzaken en het oppervlak beschadigen.
 • Het kwartscomposiet mag niet in contact komen met afbijtmiddelen en bijtende soda.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen die bleekmiddel, ammoniak, marmermeel, of een hoge alkaline waarde bevatten.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een PH waarde hoger dan 10.
 • Zorg ervoor dat het kwartscomposiet niet in aanraking komt met agressieve chemicaliën - die ook in diverse ovenreinigers en ontstoppers voor komen -, deze kunnen blijvende schade in het kwartscomposiet realiseren. Vermijd ook contact met trichloorethaan, methyleenchloride en verfstripper.
 • Wij raden u aan geen waterafstotende middelen, impregneer- of glansmiddelen etc. op het kwartscomposiet oppervlak aan te brengen. 
 • Kalkvlekken kunt u het beste verwijderen met schoonmaakazijn of huishoud-ontkalkingsmiddelen. Spoel onmiddellijk na met water en en droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier.
 • Algemene vlekken zoals vet-, koffie-, thee- & rode wijn vlekken, kunt u behandelen met afwasmiddel. Laat dit even intrekken en spoel vervolgens grondig na met water. Droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier. Is er sprake van verharde voedselresten, schraap deze dan eerst weg met gebruik van een stompe kunststof schraper.
 • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met behulp van een powerspons/wonderspons van melamine schuim.
 • Kwartscomposiet kan gedurende niet al te lange periodes hoge temperaturen verdragen, echter raden wij af het kwartscomposiet continu bloot te stellen aan warmtebronnen. Twijfelt u of kwartscomposiet geschikt is voor de door u beoogde toepassing, neem dan contact met ons op.
 • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het kwartscomposiet te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
 • Kwartscomposiet is niet altijd geschikt voor buiten, verwerk het dus alleen binnenshuis.