• Lorem ipsum

Kwartscomposiet - Quarts / Quartz composiet - OP MAAT - bij COMPOSIETvakman.be

Hier vindt u de volledige kwartscomposiet collectie van COMPOSIETvakman.be. Een kwartscomposiet vensterbank, kwartscomposiet dorpel, kwartscomposiet wastafelblad & kwartscomposiet werkblad bestelt u - perfect op maat - bij ons online! Met een prachtige collectie kwartscomposiet - ook wel quarts & quartz composiet genoemd - in diverse kleurtinten & stijlen, slaagt u bij ons altijd. Met een ruime eigen voorraad kwartscomposiet platen, team vakmannen & zagerij - voorzien van alle benodigde moderne apparatuur - zorgen wij ervoor dat uw quarts composiet product met zorg op maat vervaardigd wordt. Quartz-composiet bestelt u - voor een scherpe online prijs - bij COMPOSIETvakman.be!

[SPLIT]

Meer informatie over kwartscomposiet.

Kwartscomposiet - ook wel quarts / quartz composiet genoemd - is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen kwarts. De verhouding van het kwarts binnen het kwartscomposiet is ongeveer 90-95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken. Nadat het quarts / quartz composiet uitgehard is worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde gepolijst wordt.

Het eindresultaat is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Kwartscomposiet - ook vaak met de engelse term Quartz & Quarts composite aangeduid - is tegenwoordig erg populair voor het vervaardigen van keukenbladen / aanrechtbladen. Daarnaast wordt Quarzkomposit ook steeds vaker gebruikt voor luxe (kwalitatief hoogwaardige) vensterbanken voor binnen, dorpels voor binnen & als meubelblad / bovenblad, bijv. voor TV-meubels, dressoirs, wastafels, badmeubels, etc.

Naast een scherpe prijsstelling (zeker met het oog op de prijs-kwaliteit verhouding) en een luxe uitstraling biedt quarts composiet een ongekende keuze op het gebied van kleur. Andere voordelen van quartz komposiet ten opzichte van 'echt' natuursteen (& ook marmercomposiet!); Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), maximale hardheid, slijtvast, krasvast, duurzaam & extreem onderhoudsvriendelijk.

Marmercomposiet of kwartscomposiet?
In het geval van binnen venstertabletten & binnendeur dorpels wordt veelal gekozen voor marmercomposiet. Beide composiet soorten bieden veel van dezelfde voordelen, echter is kwartscomposiet wat harder, sterker en beter bestand tegen actieve belasting. Omdat een vensterbank, dorpel en/of plint voor binnen in de meeste gevallen niet tot nauwelijks belast wordt, is marmercomposiet prijstechnisch gezien vaak de meest interessante optie. Gaat uw toepassing wel (actief) belast worden, of wilt u gewoon het beste van het beste, dan is kwartscomposiet (quarts / quartz) zeker het overwegen waard!

Gaat u voor de mooie look & de praktische voordelen van composiet - waarbij de gewenste toepassing (actief) belast & gebruikt gaat worden - dan adviseren wij kwartscomposiet. Zeker ook in het geval van actief gebruik - waarbij de kans op slijtage, krassen, etc. groot is - en/of bij plaatsing in (extreem) vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ook wanneer dit niet het geval is, maar u gewoon het beste van het beste wenst, is kwartscomposiet de juiste keuze. Gaat de toepassing (vensterbank, binnendorpel, muurplint, bovenblad etc.) niet of nauwelijks belast worden, dan is marmercomposiet ook een goede (en voordeligere) optie.