• Lorem ipsum

Marmer - Bianco carrara (wit) - OP MAAT - bij COMPOSIETvakman.be.

In uw zoektocht naar marmer op maat bent u bij COMPOSIETvakman.be aan het juiste adres! Met een topcollectie natuursteen producten, mag een assortiment marmer vensterbanken & marmer bladen natuurlijk niet ontbreken! Met een gerichte collectie marmer producten, van het prachtige bianco carrara (witte) marmer - die wij in eigen natuursteen zagerij op maat voor u vervaardigen - bent u verzekerd van een stijlvol product met een luxe uitstraling!

TIP: Bent u gek op die bijzondere uitstraling van marmer, maar wilt u vanuit prijstechnisch of praktisch oogpunt toch liever kiezen voor composiet, bekijk dan zeker even onze marmerlook composieten, zowel verkrijgbaar in marmercomposiet als kwartscomposiet!

Meer informatie over Bianco Carrara (wit) marmer.

Bianco Carrara marmer - in de volksmond ook wel wit marmer genoemd - is de meest bekende marmersoort. Vanwege haar prachtige lichtinval & vastheid is marmer zeer populair als bouwmateriaal en als materiaal voor de beeldhouwkunst. Marmer is afgeleid van het Griekse woord "marmaros", dat "glanzende steen" betekend.

Carrara marmer is genoemd naar de plaatst waar het gewonnen wordt, namelijk Carrara in Italië. Met de prachtige heldere witte basiskleur met (donker) grijze aderen, die dwars over het oppervlakte lopen, is Bianco Carrara marmer een prachtige marmersoort die in een grote diversiteit aan interieurstijlen naadloos toegepast kan worden. Van een modern en strak (minimalistisch) design tot een klassiek interieur; Bianco Carrara marmer past altijd. De bijzondere kleurtinten en levendige unieke accenten van Bianco Carrara (wit) marmer staan garant voor een elegante, stijlvolle en luxe uitstraling. Marmer is dan ook een populair materiaal voor vensterbanken (binnen) en bladen voor meubels (binnen)

Gezoet VS gepolijst bianco carrara marmer.
Het verschil tussen gezoet & gepolijst bianco carrara (wit) marmer zit hem in de grootte van de korrel die gebruikt wordt in de laatste fase van het schuurproces. Tijdens het zoeten wordt, in vergelijking met polijsten, een wat grovere korrel gebruikt. Gezoet Bianca Carrara marmer heeft dan ook een wat subtielere ‘matglans’ afwerking. Gepolijst bianco Carrara marmer heeft een spiegelende hoogglans.