Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
 • Lorem ipsum

Marmer - Bianco carrara (wit) - OP MAAT - bij COMPOSIETvakman.be.

In uw zoektocht naar marmer op maat bent u bij COMPOSIETvakman.be aan het juiste adres! Met een topcollectie natuursteen producten, mag een assortiment marmer vensterbanken & marmer bladen natuurlijk niet ontbreken! Met een gerichte collectie marmer producten, van het prachtige bianco carrara (witte) marmer - die wij in eigen natuursteen zagerij op maat voor u vervaardigen - bent u verzekerd van een stijlvol product met een luxe uitstraling!

TIP: Bent u gek op die bijzondere uitstraling van marmer, maar wilt u vanuit prijstechnisch of praktisch oogpunt toch liever kiezen voor composiet, bekijk dan zeker even onze marmerlook composieten, zowel verkrijgbaar in marmercomposiet als kwartscomposiet!

Blad bianco carrara marmer - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Blad bianco carrara marmer - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Blad bianco carrara marmer - Gezoet - 3 cm dik - OP MAAT
Blad bianco carrara marmer - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT
Vensterbank Bianco Carrara marmer - Gezoet - 2 cm dik - OP MAAT
Vensterbank Bianco Carrara marmer - Gepolijst - 2 cm dik - OP MAAT
Vensterbank Bianco Carrara marmer - Gezoet - 3 cm dik - OP MAAT
Vensterbank Bianco Carrara marmer - Gepolijst - 3 cm dik - OP MAAT

Meer informatie over Bianco Carrara (wit) marmer.

Bianco Carrara marmer - in de volksmond ook wel wit marmer genoemd - is de meest bekende marmersoort. Vanwege haar prachtige lichtinval & vastheid is marmer zeer populair als bouwmateriaal en als materiaal voor de beeldhouwkunst. Marmer is afgeleid van het Griekse woord "marmaros", dat "glanzende steen" betekend.

Carrara marmer is genoemd naar de plaatst waar het gewonnen wordt, namelijk Carrara in Italië. Met de prachtige heldere witte basiskleur met (donker) grijze aderen, die dwars over het oppervlakte lopen, is Bianco Carrara marmer een prachtige marmersoort die in een grote diversiteit aan interieurstijlen naadloos toegepast kan worden. Van een modern en strak (minimalistisch) design tot een klassiek interieur; Bianco Carrara marmer past altijd. De bijzondere kleurtinten en levendige unieke accenten van Bianco Carrara (wit) marmer staan garant voor een elegante, stijlvolle en luxe uitstraling. Marmer is dan ook een populair materiaal voor vensterbanken (binnen) en bladen voor meubels (binnen)

Gezoet VS gepolijst bianco carrara marmer.
Het verschil tussen gezoet & gepolijst bianco carrara (wit) marmer zit hem in de grootte van de korrel die gebruikt wordt in de laatste fase van het schuurproces. Tijdens het zoeten wordt, in vergelijking met polijsten, een wat grovere korrel gebruikt. Gezoet Bianca Carrara marmer heeft dan ook een wat subtielere ‘matglans’ afwerking. Gepolijst bianco Carrara marmer heeft een spiegelende hoogglans.

Tips voor onderhoud & reiniging wit marmer.

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van de materiaalsoort Bianco Carrara marmer: Marmer is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vochtige omstandigheden (badkamer / toilet), maar wel een relatief gevoelige natuursteen en krasgevoelig, vlekgevoelig, zuurgevoelig, en gevoelig voor (directe) warmte / hitte. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op het voorkomen van schade / vlekken en het reinigen van wit marmer:

 • Let er goed op dat vloeistoffen niet te lang op het marmer-oppervlak blijven liggen, deze kunnen hierbij namelijk in het marmer "trekken".
 • Voor het periodiek schoonmaken van Bianco Carrara marmer kunt u het beste gebruik maken van lauwwarm water met groene zeep, soda of een neutrale zeep speciaal voor kalkhoudende marmersoorten, in combinatie met een zachte doek of spons. Spoel het na met water en veeg het daarna droog met een zachte doek of schone zeem. De meest voorkomende vlekken kunt u hiermee eenvoudig verwijderen.
 • Gebruik nooit schuurmiddelen, schuursponsjes of staalwol op marmer, dit kan doffe vlekken veroorzaken en het oppervlak beschadigen.
 • Maak gebruik van zuurvrije schoonmaakmiddelen, zoals HMK R155 grondreiniger – zuurvrij.
 • Vermijd 'agressieve reinigingsmiddelen', zoals ontkalker en bleekmiddel (altijd zuurvrij).
 • Gebruik thinner of wasbenzine bij vet- en olievlekken. Dep dit middel op de vlekken en neutraliseer deze met een speciaalreiniger om vervelende geurvorming te voorkomen.
 • Verwijder zo snel mogelijk zure vloeistoffen (cola, wijn, jus d’orange) van het marmer oppervlak om vlekken te voorkomen.
 • Voor extra bescherming kunt u het Bianco Carrara marmer impregneren. Dit maakt het marmer water- en vuilafstotend, waterbestendig, en schimmelwerend (ideaal in badkamers en keukens). Geïmpregneerd marmer blijft langer mooi en is eenvoudig te reinigen. Hiervoor adviseren wij het impregneermiddel HMK S234 (zonder oplosmiddelen). 
 • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het marmer te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
 • Marmer is niet geschikt voor buiten, verwerk het dus alleen binnenshuis.